bio-actief Siliciumzuur

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Silicium

Wat is silicium?

Op zuurstof na is silicium het meest voorkomende element op aarde. Overal in de natuur is silicium aanwezig: in kwartsgesteentes, klei, zand, en planten zoals brandnetel of heermoes. Ook in onze voeding zit silicium, onder meer in volkorengranen, groene bonen, rode linzen, gedroogde dadels, bananen, mango.

De rol van silicium

Silicium speelt een grote rol bij de opbouw en het herstel van de structuurelementen in haar, huid en nagels. Silicium is een onmisbaar mineraal voor structuurgevende eiwitten zoals keratine in haren en nagels, en collageen in de huid. Meer structuur betekent steviger haren, minder rimpels en sterkere nagels.

Liever een goed opneembaar silicium

In natuurlijke vorm is hoog geconcentreerde silicium moeilijk opneembaar door het lichaam omdat het niet oplosbaar is in water. De opname wordt nog moeilijker als we een dagje ouder worden.
Een goede en stabiele siliciumvorm is het wateroplosbaar ortho-siliciumzuur. Wij noemen dit het bio-actief siliciumzuur. Al onze ba’sil producten bevatten de innovatieve Collasil® als bio-actief siliciumzuur, de beter actieve silicium, vandaar onze naam ba’sil.
Collasil® bevat een gepatenteerd mengsel op basis van het wateroplosbaar orthosiliciumzuur met collageen afkomstig uit vis en wordt geproduceerd in Monaco. Het is een silicium in poedervorm met een zeer goede opneembaarheid. En dat werd wetenschappelijk onderzocht!*

*Bron: Nakanishi et al. Oral supplementation of orthosilicic acid and its impact on hair quality. Med Cutan Iber Lat Am. 2017; 45 (1): 29-35.

Ba’sil met bio-actief siliciumzuur en collageen, het zeer goed opneembare mengsel

Ba’sil voedingsstoffen met zeer hoge opneembaarheid

Voedingsstoffen met normale opneembaarheid

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]