O jee, mijn haar is groen!

Je hebt ogenschijnlijk alles onder controle… De badkamer van je hotelkamer staat vol potjes om je huid en haar te beschermen. Je liet je mooie blonde haardos nog net voor je vakantie door de kapper ‘vakantieklaar’ maken. Je plonst het verfrissende zwembadwater in en komt er een tijdje later uit met… groen haar!
Hoe komt dat?
Niet de chloor, maar metaaloxide in het water (zit vaak in producten om algen en zo te bestrijden) bindt zich aan de eiwitten in jouw haren. Hierdoor wordt de groene schijn vaak veroorzaakt in blonde haren.
Hoe voorkomen?
Als ervaringsdeskundige (ben ook blond) zorg ik steeds voor een ‘barrière’. Alvorens richting zwembad te gaan bevochtig ik eerst mijn haren (niet kliedernat) neem goede portie conditioner of haarmasker in mijn handen, wrijf het door mijn haarlengten en kam door. Spoel NIET uit! Je zal merken dat je haren beschermd zijn – niet enkel tegen die groene weerschijnen – maar ook tegen de zon.
Het is te laat – hoe verhelpen?
KETCHUP! Maak je haar goed nat, neem ongeveer 1/5 shampoo en 4/5 ketchup, masseer goed in en laat 15 minuutjes inwerken. Het rode pigment in de ketchup is complementair aan het groene pigment. Dat laatste haal je zo voor 80% weg (ook zelf meegemaakt)! Merk je toch nog teveel groene schijn, spoel dan uit en herhaal met enkel de ketchup voor 15 minuten. Spoel uit en gebruik daarna steeds een verzorging, liefst een masker.
Met artistieke groeten,
Kristel